BEKKALOKK – Gatens Grafikk

22.juni-9.juli 2017, utstilling av Ruth Borge.

Hvis du går gatelangs i Bergen og kikker ned som du ofte gjør når du går med paraply, kan du av og til se solen. I stedet for gatekunst som er laget inne for å synes ute, er dette det motsatte konsept. Jeg tar utgangspunkt i bekkalokk i Bergens gater, tar avtrykk av disse på lerret som så blir spent opp på blindramme og bearbeidet. På samme måte har jeg tatt keramiske avtrykk av bekkalokk og polygonpunkter og formet disse til fat eller beholdt de som fragmenter av den opprinnelige formen.

Vanligvis jobber jeg med maleri men har også jobbet mye med linosnitt og silketrykk. Jeg har illustrert 2 bøker. Jeg har hatt en del separatutstillinger og deltatt på mange fellesutstillinger. Jeg er tilknyttet Galleri VOX og Galleri Fantasi.

Velkommen til utstillingsåpning 22.juni kl 17!

Hilsen Ruth Borge

Åpningstider: torsdag 14-18, fre-søndag 12-16 eller etter avtale.

Øyvind Hjelmen med kammerutstilling i Galleri Giga

17. juni – 12. August 2017

Laurdag 17 juni er det duka for ei kammerutstilling i Galleri Giga. Då fyller Øyvind Hjelmen eit lite rom i galleriet med små bilete. Rommet er på 5 kvadratmeter, og bileta er stort sett i storleik frå 2,5 x 2,5 cm og opp til 7 x 7 cm.

Eit av prosjekta han syner har tittelen ”Collection” og handlar om korleis vi tek vare på minna våre. I 175 år har vi nytta fotografi til å forevige stader og hendingar, og etter den digitale revolusjonen ser vi det aller meste av fotografi på ein skjerm. I dette prosjektet vert dei fotografiske minna lagra på papir og tekne vare på som om dei var ei samling av sommarfuglar eller biller, montert på nåler i eit monter.

I tillegg til to seriar med miniatyrar laga ”på gamlemåten” i mørkerom, syner Øyvind Hjelmen óg eit utval cyanotypiar på rispapir. Cyanotypi er ein teknikk utvikla av den britiske astronomen Sir John Herschel i 1840. Bileta vert laga ved å påføre ein grøn emulsjon på eit vanlig papir og legge dette nokre minutt i sollys med eit negativ oppå. Ved å legge papiret i vatn etterpå, vert det gule i grønfargen vaska ut, og eit blått bilete vert att.

I staden for å bruke eit negativ, kan ein legge planter eller andre objekt på papiret, slik det er gjort i dette tilfellet. Dette er fjerde gongen Øyvind Hjelmen syner bilete i Galleri Giga, og denne gongen skjer det altså i små format, – ei kammerutstilling som innbyr til å gje seg tid og studere bileta nøye.

 

ÅPNINGSFEST: Nytt kontorfellesskap for VISP, B-open og ART + FOLK!

Det er med stor glede at ART + FOLK, B-open og VISP kan ønske dere velkommen til CM7, våre nye lokaler i Christian Michelsens gate 7.

Fredag 9. juni åpner vi våre dører kl 17 til 19 og inviterer til en uformell sammenkomst med mat og bobler. Etterpå går turen til Hordaland kunstsenter som har åpning med Toril Johannessen med påfølgende sommerfest.

Med hilsen Aslak, Daniela, Linda og Åse!

 

 

HANSEartWORKS

16.juni opnar årets HANSEartWORKS med tittelen Water Connects. Utstillinga er i byen Kampen, i Nederland. Brynhild Winther er Bergen sin representant på utstillinga. Les meir her.

CineArt: fra KODEs samling

Cinemateket i Bergen, USF Verftet, 7. juni kl 20.00.

Velkommen til en ny utgave av CineArt, VISP og Cinematekets samarbeid om å vise videokunst i kinosalen. På kveldens utgave har vi invitert konservator Eli Okkenhaug til presentere utvalgte verk fra KODEs egen samling. Verkene som vises er:

Per Tejer
South of Heaven, Chapter 1, 2003
29:03 min

Trine Lise Nedreaas
It takes two to tango, 2002
10:40 min

Lotte Konow Lund
Domestic Violence, 2001
17:39 min

Introduksjon ved Eli Okkenhaug.
Billetter kan kjøpes i døren og på nett.

ART + FOLK arrangerer – Å se på kunst sammen.

08_dagala_4300 002

ART + FOLK arrangerer kunsttur i Bergen til to veldig spennende utstillinger.

Dato: 7. Juni, 2017 fra 17-19:30

Sted: Bergen

Antall plasser: 12

Mat:  Fingermat fra Stene Matglede.

Drikke:  Vin eller eplemost.

Pris: 400,-

På denne turen skal vi besøke to forskjellige utstillinger som finner sted i Bergen nå. Den første vil være Tonje Bøe Birkelands separatutstilling “Character #V” på Bergen Kjøtt, og deretter vil vi fortsette til Galleri S12s 10 års jubileumsutstilling “Raging Dreams” av den franske kunstneren Baptiste Debombourg.

Continue reading “ART + FOLK arrangerer – Å se på kunst sammen.”

ALT GÅR BRA: Tout Va Bien Foredragsserie. Gjest: JACQUES RANCIÈRE

6.juni kl. 19.00
Landmark, Bergen
Alt Går Bra åpner det tredje året av sin Tout Va Bien serie ved å presentere den franske filosofen Jacques Rancière.
Rancière refererer til kunstnere blant annet som “de som med sine strategier søker å gjøre det usynlige synlig eller å stille spørsmål ved det opplagte i det som er synlig, å bryte opp gitte sammenhenger mellom ting og betydninger og, i motsatt fall, å finne på nye sammenhenger mellom ting og betydninger hvor det tidligere ikke fantes noen sammenheng”.
Rancière er en betydningsfull tenker innen samtidskunst og estetikk, og er også kjent for sin banebrytende forskning i arbeiderarkiver og innen pedagogikk.

Continue reading “ALT GÅR BRA: Tout Va Bien Foredragsserie. Gjest: JACQUES RANCIÈRE”

Next Page »